Stage – Project Engineer

EU
Zoetermeer, The Netherlands
Engineering
Fulltime

Stage “Product Standaardisatie van Mobiele Medische Trailers”

De organisatie

Lamboo Medical heeft zich ontwikkeld tot de meest toonaangevende producent van mobiele en modulaire oplossingen voor de gezondheidszorg. Lamboo Medical bouwt o.a. mobiele MRI-trailers, mobiele CT-scan trailers, modulaire PET/CT-units, modulaire Cath-lab units en mammografie trailers ten behoeve van borstkanker screening. Samen met de vaste partners Canon Medical Systems, GE Healthcare, Hologic, Philips Medical Systems en Siemens Healthineers worden de klanten van Lamboo Medical van maatwerk voorzien. De mobiele en modulaire oplossingen worden allemaal custom made gebouwd in Zoetermeer. En dat alles onder één dak!

Probleemstelling

Lamboo Medical is als familiebedrijf al meer dan 25 jaar actief in de wereld van mobiele en modulaire gezondheidszorg. Door altijd klantgericht te zijn en mobiele units naar wens van de klant te ontwikkelen heeft er een wildgroei in het product portfolio plaatsgevonden. De grote uitdaging is nu om een gestandaardiseerd en werkbaar product portfolio te ontwikkelen. Zo kan de kwaliteit van de producten en de efficiëntie van de productie gewaarborgd worden.

Onderzoeksvraag

Hoe kunnen we klant specifieke producten standaardiseren en deze werkbaar maken voor Configure, Price, Quote software?

De stageopdracht bij Lamboo Medical

Als stagiair ga jij samen met onze Project Engineer aan de slag met de Configure, Price, Quote software, ook bekend als de configurator. Dit programma maakt het mogelijk om producten te configureren en hier snel en eenvoudig offertes, specificatielijsten en werkdocumenten voor te genereren. Gezamenlijk gaan jullie de (reeds in kaart gebrachte) producteigenschappen van de Mobiele CT type 1 en type 2 implementeren in de configurator. Hierbij ga jij afwegingen maken tussen klantgerichtheid en standaardisatie. Daarnaast ga jij onderzoeken hoe de configurator optimaal kan worden ingericht met het oog op efficiëntie en werkbaarheid.

Wat ga je doen?

  • Samen met Sales, Engineering, Inkoop en de Productie afwegingen maken tussen standaardisatie en klant specifiek ontwerpen
  • Productspecificaties en bijbehorende logica en prijzen verwerken in de configurator
  • Configurator testen en verbeteren aan de hand van echte projecten.

Vaardigheden waarover jij beschikt

  • Reverse engineering
  • Productanalyse
  • Multidisciplinaire samenwerking

Hier herken jij jezelf in

  • Je bent bezig met een HBO-opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde of Biomedisch Product Ontwerpen
  • Jij bent beschikbaar vanaf februari 2024, mocht je eerder of later willen starten dan is dit mogelijk.
  • Je bent nieuwsgierig, enthousiast, energiek en betrouwbaar

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatie naar careers@lamboo-medical.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.